جشنواره ملی اسب اصیل ترکمن در خراسان شمالی برگزار می شود

بجنورد- ایرنا- رئیس هیئت سوارکاری خراسان شمالی گفت: جشنواره ملی اسب اصیل ترکمن 4 خرداد ماه در محل بش قارداش بجنورد برگزار می شود که فراخوان ثبت نام آن از امروز سه شنبه آغاز شده است.

علی مبارکی دوشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه ثبت نام این جشنواره تا 27 اردیبهشت ماه ادامه دارد اظهار کرد: جشنواره اسب اصیل ترکمن هر ساله به صورت ملی با حضور داوران خارجی در این استان برگزار می شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته 117 اسب ترکمن در این جشنواره بودند گفت: همچنین از هشت استان اسب و بازدید کننده داشتیم که پیش بینی می شود امسال 12 استان در این جشنواره ملی شرکت و بازدید کنند.
مبارکی افزود: بهترین تولیدات دامی خوب در این استان است که جایگاهی برای نمایش این تولیدات نداریم که برگزاری جشنواره ملی اسب اصیل ترکمن به خرید و فروش اسب و معرفی تولیدات به سایر کشورها کمک شایانی می کند.
رئیس هیئت سوارکاری خراسان شمالی گفت: سلیقه بازار، تبادلات فکری بین تولید کنندگان این استان و استان های دیگر که این ارتباطات علمی، کلامی، شنیداری و دیداری است، همچنین علاقه مندی مردم از اسب برای استفاده از ورزش از دیگر اهداف جشنواره ملی اسب اصیل ترکمن است.
مبارکی با بیان اینکه اسب داران خراسان شمالی با وجود تجربه فراوان از لحاظ آکادمیک ضعیف هستند افزود: در این جشنواره دو کلاس آموزشی، کلاس داوری و کلاس مقدماتی با حضور داوران خارجی برگزار می شود.
وی با بیان اینکه از سال قبل اسب ترکمن به عنوان پرش مطرح شده که بسیار عالی است گفت: دبیرخانه و کارگروه اسب اصیل ترکمن در کشور فقط در خراسان شمالی با محوریت استانداری است.
استان خراسان شمالی به عنوان یکی از اصلی ترین ذخیره گاه های ژنتیکی اسب اصیل ترکمـن در کشور شناخته شده اما این ظرفیت مهم برای توسعه پایدار این خطه مورد غفلت قرار گرفته است.
بهره وری ملی از این ذخیره ارزشمند با هدف توسعه و حفاظت از آن و نیز فعال کردن قابلیت های موجود در زمینه صنعت اسب، از جمله ایجاد اشتغال مولد و پایدار، صادرات غیرنفتی، ارزآوری برای کشور، محرومیت زدایی و گسترش اکوتوریسم تخصصی اسب ایرانی و نیز توسعه ورزش مفرح و نشاط آور سوارکاری، می تواند حائز اهمیت باشد.
قوم ترکمن و دیگر اقوام خراسان شمالی از قدیم الایام، به واسطه خاستگاه فرهنگی، علاقه ذاتی و دلبستگی درونی به پرورش اسب اشتغال داشته اند و به خصوص در مراسم و مناسبت های فرهنگی به برگزاری مسابقات سوارکاری همت می گماشته اند.
در استان خراسان شمالی سه هزار راس اسب وجود دارد که یک هزار راس آن اسب اصیل ترکمن است.

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

√ کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
√ آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد